Zonnepanelen
Een investering in zonnepanelen is een investering voor lange termijn. Daarom willen we jou zo goed mogelijk adviseren en helpen bij jouw keuze.
Zonnepanelen die een hoog rendement en duurzaamheid leveren
De zonnepaneeloplossingen van Easydura zijn ontworpen om de efficiëntie te maximaliseren en ervoor te zorgen dat u het maximale uit de zonne-energie haalt. Onze panelen zijn gebouwd om lang mee te gaan, met duurzame materialen die bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Door te investeren in onze zonnepanelen kunt u op de lange termijn kosten besparen en tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk verkleinen.
De beste kwaliteit zonnepanelen
Bespaar energie met de kracht van de zon en de hoogste kwaliteit zonnepanelen. Een stralende toekomst begint vandaag.
Goede prestaties bij zwak licht
In de schaduw van twijfel, werken de zonnepanelen met kracht.
Een lagere energierekening
Zonnepanelen veranderen je dak in een spaarbank voor een groenere toekomst en een lichtere energierekening.
Zelf groene stroom opwekken
Een statement voor een duurzamere en krachtigere toekomst.
Veelgestelde vragen
Lees veelgestelde vragen over zonnepanelen
Het is mogelijk om onze woningen op meerdere manieren energiezuiniger te maken. Het plaatsen van zonnepanelen, maar ook spouwmuurisolatie en overstappen op een warmtepomp zijn prachtige manieren om het milieu te ontlasten. Door al deze innovatieve uitvindingen wordt de druk op onze aarde een heel stuk minder, want helaas zijn de energiebronnen die we nu veel gebruiken, zoals gasvelden en dergelijke niet onuitputtelijk. Om particulieren te stimuleren over te stappen op verduurzaming van hun woning zijn er meerdere regelingen en subsidies mogelijk.
De ISDE is een subsidie die voor zowel particulieren als voor zakelijke investeerders is bedoeld. De subsidie is inzetbaar voor meerdere investeringen. Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler. Het bedrag dat u kunt besparen kan oplopen tot in de duizenden euro’s.
Het benodigde aantal zonnepanelen is afhankelijk van je dagelijkse energieverbruik en de hoeveelheid zonlicht die jouw locatie ontvangt. Gemiddeld genomen produceren zonnepanelen ongeveer 250 tot 400 watt per paneel. Om een ruwe schatting te maken, deel je je dagelijkse energieverbruik in kilowatturen (kWh) door het vermogen van een zonnepaneel. Bijvoorbeeld, als je dagelijks 30 kWh verbruikt en elk zonnepaneel produceert 300 watt, heb je ongeveer 100 panelen nodig om in je behoefte te voorzien. Dit is echter een vereenvoudigde berekening en het is het beste om een professionele installateur te raadplegen voor een nauwkeurige schatting.
Ja, zonnepanelen kunnen in principe jouw volledige energiebehoefte dekken, maar dit hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van je zonnepanelen, je dagelijkse energieverbruik en de hoeveelheid zonlicht in je regio. Sommige huishoudens met voldoende zonnepanelen kunnen zelfs overschot aan elektriciteit produceren, dat ze kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet in ruil voor compensatie.
Ja, er zijn financiële voordelen aan het installeren van zonnepanelen. Om te beginnen kunnen zonnepanelen je energierekening aanzienlijk verlagen, omdat je minder elektriciteit van het net hoeft te kopen. Daarnaast zijn er vaak financiële prikkels, zoals belastingvoordelen en terugleververgoedingen, afhankelijk van de wet- en regelgeving in je regio. Deze voordelen kunnen de initiële investering in zonnepanelen helpen compenseren.
Niet alleen het plaatsen van zonnepanelen helpt om jouw huis te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan het isoleren van de spouwmuren. Jaarlijks kun je er een kleine 500 euro mee besparen. Bovendien blijft jouw woning in de winter een stuk warmer en in de zomer aangenaam koel. Er zitten nog veel meer voordelen aan spouwmuurisolatie: De waarde van de woning stijgt, het woonklimaat wordt een stuk gezonder, u verliest veel minder warmte. Ook de straatgeluiden blijven veel beter buiten Via de provincie Limburg kunt u een aanvraag doen voor subsidie. Door het voordeel dat de subsidie oplevert en de relatief korte terugverdientijd is deze verduurzaming echt iets om over na te denken. Veel gemeentes geven bovendien op de provinciesubsidie ook nog een extra subsidie. In Venlo is het door deze subsidies mogelijk om binnen 4 jaar de investering voor de spouwmuurisolatie terug te verdienen.
Zonnepanelen werken op basis van het fotovoltaïsch effect. Ze bestaan uit fotovoltaïsche (PV) cellen, meestal gemaakt van silicium. Wanneer zonlicht op deze cellen valt, worden fotonen (lichtdeeltjes) geabsorbeerd, wat de energie in de cellen verhoogt en elektronen genereert. Dit genereert gelijkstroom (DC). Een omvormer zet deze DC elektriciteit om in wisselstroom (AC), die geschikt is voor gebruik in huishoudens.
Zonnepanelen hebben over het algemeen een levensduur van 25 tot 30 jaar. Na verloop van tijd neemt de energieopbrengst geleidelijk af, meestal met ongeveer 0,5% tot 1% per jaar. Na 25 jaar kunnen zonnepanelen nog steeds ongeveer 80% tot 85% van hun oorspronkelijke vermogen produceren. Het is belangrijk op te merken dat de kwaliteit van de panelen, de installatie en de omgevingsomstandigheden de levensduur kunnen beïnvloeden.
Op bewolkte dagen of 's nachts, wanneer er geen zonlicht is, zullen zonnepanelen weinig tot geen elektriciteit produceren. Huishoudens blijven echter van stroom voorzien via het elektriciteitsnet of door een batterijopslagsysteem te gebruiken. Deze systemen slaan overtollige zonne-energie op voor later gebruik, waardoor je onafhankelijker wordt van het net.
Over het algemeen zijn zonnepanelen milieuvriendelijk, omdat ze schone, hernieuwbare energie opwekken zonder broeikasgassen of luchtvervuiling te veroorzaken tijdens hun gebruik. Er zijn echter milieukwesties verbonden aan de productie en verwijdering van zonnepanelen, met betrekking tot het gebruik van grondstoffen en energie. Fabrikanten werken aan duurzamere productieprocessen en recyclingsystemen om deze kwesties aan te pakken. Het milieuvriendelijke aspect van zonnepanelen wordt doorgaans als gunstiger beschouwd dan de productiekosten op lange termijn.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!
We proberen binnen 48 uur contact met je op te nemen.